Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според ПП: Преговорите с „Газпром“ ще са без резултат, а служебният кабинет се лута

Политика

Според ПП: Преговорите с „Газпром“ ще са без резултат, а служебният кабинет се лута

Според ПП: Преговорите с Газпром ще са без резултат, а служебният кабинет се лута - Tribune.bg
Снимка:

По думите на Радослав Рибарски това е опасност за енергийната система на страната

Преговори с „Газпром“ вероятно няма да дадат резултат, а зимният сезон предстои и лутането на служебния кабинет представлява опасност за енергийната система на страната. Това заявява Радослав Рибарски от „Продължаваме промяната“ във видео, разпространено от пресцентъра на партията.

„Беше ни представено едно единствено решение, а именно „Газпром Експорт“. Разговори с „Газпром Експорт“ са водени нееднократно и от предишния кабинет, но това не даде резултат. Най-вероятно няма да даде резултат и сега, а зимният сезон предстои. Сериозно трябва да се разгледат възможностите за алтернативни доставки“, заявява Рибарски.

По думите му след като Гърция е декларирала, че ще увеличи капацитета на тернимала в Ревитуса, остава загадка защо договорените количества втечнен газ от САЩ бяха отказани.

„Отказът от договорени количества за нас би означавал, че газовите нужди за есента и зимата са обезпечени, но от днешното съобщение разбираме, че това не е така, а България е тласната към това отново да преговаря с „Газпром“, които едностранно нарушиха действащия си договор с нашата страна.“, казва още Рибарски.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети