Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според Рашков – Борисов лъже, че преди не е имало такава миграция

Политика

Според Рашков – Борисов лъже, че преди не е имало такава миграция

Според Рашков – Борисов лъже, че преди не е имало такава миграция - Tribune.bg

Под 11% от зрителите на БТВ смятат, че оградата по границата има ефект

84,5% от зрителите на БТВ не считат, че оградата по българо-турската граница е ефективна. Под 11% смятат, че съоръжението работи. Това стана ясно от данните от анкета на медията, показани в края на разговора с депутата от ПП и бивш вътрешен министър Бойко Рашков.

Обществените нагласи идват на фона на ежедневни съобщения за десетки задържани нелегални мигранти във вътрешността на страната и поредица от пътни инциденти, при които полицаи станаха жертва на каналджии.

Пред БТВ обаче Рашков реши да акцентира върху това, че миграция и натиск по границата е имало и по времето на ГЕРБ.

„Борисов изрече поредната лъжа за охраната на границата. От документи, които представих миналата седмица, е видно, че дори и по времето на Борисов, мигрантският натиск не е спирал. Не знам защо така се хвали г-н Борисов, вероятно това е негова характерна особеност, но няма държава, която да има външни граници на ЕС, през която да не преминават мигранти. Това е единственият европейски министър-председател /Борисов, бел. ред./, който твърди, че по негово време не е имало мигрантски натиск“, каза в никаква връзка с напълно излязлата от контрол ситуация след неговото управление Рашков.

„Пак ще повторя - това е абсолютна лъжа и тя е много нагла“, коментира Рашков думите на Борисов, че в рамките на 15 до 30 дни може да се справи с мигрантския натиск.

„Ако по времето на Борисов не е имало мигрантски натиск, щяла ли да започнат да правят това гранично съоръжение“, попита Рашков. Той цитира и думи на Борисов от 2017 г.: „Оградата не може да спре бежанският поток. Тя е да помага на жандармерията, армията и полицията ако дойде голям поток. Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда, ако искаме двуредна, триредна, - може както в Щатите да направим за 1 млрд. долара, може и както Орбан през 1 метър - нова ограда“. Защо ни е ограда по онова време, когато той бе премиер, ако няма бежански поток“, попита Рашков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати