Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според Рашков – Борисов лъже, че преди не е имало такава миграция

Политика

Според Рашков – Борисов лъже, че преди не е имало такава миграция

Според Рашков – Борисов лъже, че преди не е имало такава миграция - Tribune.bg

Под 11% от зрителите на БТВ смятат, че оградата по границата има ефект

84,5% от зрителите на БТВ не считат, че оградата по българо-турската граница е ефективна. Под 11% смятат, че съоръжението работи. Това стана ясно от данните от анкета на медията, показани в края на разговора с депутата от ПП и бивш вътрешен министър Бойко Рашков.

Обществените нагласи идват на фона на ежедневни съобщения за десетки задържани нелегални мигранти във вътрешността на страната и поредица от пътни инциденти, при които полицаи станаха жертва на каналджии.

Пред БТВ обаче Рашков реши да акцентира върху това, че миграция и натиск по границата е имало и по времето на ГЕРБ.

„Борисов изрече поредната лъжа за охраната на границата. От документи, които представих миналата седмица, е видно, че дори и по времето на Борисов, мигрантският натиск не е спирал. Не знам защо така се хвали г-н Борисов, вероятно това е негова характерна особеност, но няма държава, която да има външни граници на ЕС, през която да не преминават мигранти. Това е единственият европейски министър-председател /Борисов, бел. ред./, който твърди, че по негово време не е имало мигрантски натиск“, каза в никаква връзка с напълно излязлата от контрол ситуация след неговото управление Рашков.

„Пак ще повторя - това е абсолютна лъжа и тя е много нагла“, коментира Рашков думите на Борисов, че в рамките на 15 до 30 дни може да се справи с мигрантския натиск.

„Ако по времето на Борисов не е имало мигрантски натиск, щяла ли да започнат да правят това гранично съоръжение“, попита Рашков. Той цитира и думи на Борисов от 2017 г.: „Оградата не може да спре бежанският поток. Тя е да помага на жандармерията, армията и полицията ако дойде голям поток. Затова решихме по цялото протежение да изтеглим ограда, ако искаме двуредна, триредна, - може както в Щатите да направим за 1 млрд. долара, може и както Орбан през 1 метър - нова ограда“. Защо ни е ограда по онова време, когато той бе премиер, ако няма бежански поток“, попита Рашков.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати