Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според Румен Радев кризата можела да се обърне в политическа

Политика

Според Румен Радев кризата можела да се обърне в политическа

Според Румен Радев кризата можела да се обърне в политическа - Tribune.bg
Снимка:

Президентът поиска и промяна на Европейския съюз

В криза, в каквато сме в момента, а тя е многопластова, не говорим само за здравна криза – основните са здравни, социални, икономически, има вероятност тези фактори да тръгнат и към политически фактори. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова положиха цветя пред паметника на Незнайния войн по повод 75 години от края на Втората световна война.

„Най-важното е да търсим това, което ни обединява, така че да може да излезем по-силни, по-отговорни, по-сплотени за нашите граждани“, посочи Радев.

„Без Деня на победата не можем да говорим за Деня на Европа“, посочи за днешния ден президентът.

За приетия вчера Закона за здравето той заяви, че все още не го е получил.

„Знаете, че начинът, по който се правят законите в България, са с все по-растящи пороци. Моят призив е, когато се пишат такива важни закони, да се отчита, че има и Конституция и други закони, както и правилник на Българския парламент, който трябва да се спазва“, каза Радев.

Той подкрепи исканията на БСП за временна анкетна комисия, която да следи за изразходването на средствата за коронавирус и посочи, че още преди две седмици е отправил същия призив.

„Днес Европа и светът отново са изправени пред предизвикателства. Необходими са общи усилия за промяна на Европейския съюз, който се очаква да бъде по-близък до проблемите на хората, по-солидарен в случаи на криза и да отстоява достиженията на Обединена Европа на глобалната политическа карта“, написа Радев във Фейсбук.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Бай Гроздан Руменчо, ами тя, кризата де, вече се обърна в политическа, душко? Втори мандат няма да имаш! Виж там нещо бостан в Славяново, нещо селскостопанска авиация, ти си ачигьоз момче, ще избуташ! Само дето Деса ще трябва да си купува по-евтини роклета, ама нали знаеш, има народна поговорка, че „Хубавият кон и под съдран чул си личи!“. Това зад теб Наляна Йотова ли е?
09.05.2020 11:48 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети