Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Среща в Министерския съвет търси решения за овладяване цените на храните

Политика

Среща в Министерския съвет търси решения за овладяване цените на храните

Среща в Министерския съвет търси решения за овладяване цените на храните - Tribune.bg
Снимка:

По инициатива на служебния премиер Гълъб Донев днес в Министерския съвет ще се проведе работна среща с участието на министри и шефове на агенции.

Целта е да бъде представен анализ на образуването на цените, като спрямо резултатите от този анализ ще се търсят възможните решения за спиране на покачването им.

"Усилията на второто служебно правителство ще бъдат насочени към постигане на реални резултати в овладяването на цените на хранителните стоки", заяви Донев.

Премиерът вече коментира, че независимо от вътрешната политическа неопределеност и турбулентната външна среда, правителството ще продължава усилията си за постигане на стабилност и предвидимост, за стимулиране на икономическата активност на българския бизнес и чуждестранните инвеститори. По думите му това означава не само поддържане на текущите процеси, но и своевременно създаване и използване на нови, перспективни възможности.

Гълъб Донев припомни, че именно по този начин бяха реализирани важни инициативи в сферата на енергетиката, които дават нов хоризонт на енергийната сигурност и създават потенциал за икономически ръст, заетост и гъвкава социална политика.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети