Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Среща в НС коментира финансовата помощ за пострадалите от потопа

Политика

Среща в НС коментира финансовата помощ за пострадалите от потопа

Среща в НС коментира финансовата помощ за пострадалите от потопа - Tribune.bg
Снимка:

Миналата година, когато се наводниха селата в Карловско, политици си правиха ПР. Със страданието не бива да се спекулира, заяви Десислава Атанасова

Лидерът на БСП отправи критики към управляващите заради ситуацията по Южното Черноморие. Корнелия Нинова разкритикува „фотосесиите с лопати от Карлово“ и подчерта, че докато била вицепремиер е внесла доклад с решения, който бил потънал след падането на кабинета на Кирил Петков. 

Тя поиска изслушване на премиера и министъра на финансите затова колко пари има във Фонда за бедствия и аварии.

„Дали ги има в бюджета? Фондът беше натоварен с много пари и да видим. Хората в Карлово още не са получили помощ. Лесно е да се снимате“, заяви от трубуната Нинова.

Алогично – така определи думите на соцлидера председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова

„След като си бил вицепремиер и не си направил нищо, освен да внесеш един законопроект, както самата Нинова каза, да излизаш и публично да говориш за липсата на организация в серия от бедствия. Със страданията на хората никой не бива да спекулира политически”, заяви Атанасова. Тя се обяви за мерки, ако трябва и законодателни, но да се спекулира в ден на траур е недоспустимо.

„Отговорността за наводненията е наполовина – винаги може да се критикува, но трябва да се организираме, за да не бедства държава. Миналата година, когато се наводниха селата в Карловско, политици си правиха ПР от това. Една година по-късно хората пак казват, че щетите не са продолени“, коментира тя.

Атанасова обяви, че в 12:30 в НС има среща с министъра на финансите, зам.- министъра на МВР и председателя на Бюджетната комисия, за да се коментират финансовите въпроси, свързани с Комисията за бедствия и аварии“, допълни Атанасова.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети