Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Срещу домашното насилие: С 450 000 лв. Министерство на правосъдието ще подкрепи проекти

Политика

Срещу домашното насилие: С 450 000 лв. Министерство на правосъдието ще подкрепи проекти

Снимка:

Продължава работата по промяна на законодателството, каза министър Данаил Кирилов

Като „сериозен социален проблем“ определи домашното насилие министърът на правосъдието Данаил Кирилов в изказването си пред парламента. Той посочи на парламентарен контрол, че ежегодно Министерството на правосъдието финансира дейности и програми за превенция на домашното насилие. С 360 000 лева министерството е подпомогнало подобни проекти през 2018 г., а през настоящата година тази сума ще нарасне до 450 000 лв.

На 26 февруари е обявен конкурсът на Министерството на правосъдието за тази година като неговите цели са осигуряване на защита и реинтеграция на пострадалите, услуги за адаптация на извършителите, превенция на домашното насилие чрез анализ на прилагането на закона. Договорите са с продължителност по 6 месеца.

„Разчитам, че ще продължи работата по промяна на законодателството с оглед на неговата адаптация към случаите на домашно насилие. Сериозно е напреднала и дейността на работната група, която подготвя промените в Закона за борба с домашното насилие. Така осъществените законодателни промени в цялост ще създадат законодателната рамка за по-ефективно противодействие на проблема“, подчерта министър Данаил Кирилов.

Той допълни, че във връзка с изпълнението на Националната програма за превенция на домашното насилие неговото ведомство е сключило договор с Фондация „Асоциация Анимус“ за ново финансиране на нова национална линия за домашното насилие.

Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив