Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Срещу домашното насилие: С 450 000 лв. Министерство на правосъдието ще подкрепи проекти

Политика

Срещу домашното насилие: С 450 000 лв. Министерство на правосъдието ще подкрепи проекти

Срещу домашното насилие: С 450 000 лв. Министерство на правосъдието ще подкрепи проекти - Tribune.bg
Снимка:

Продължава работата по промяна на законодателството, каза министър Данаил Кирилов

Като „сериозен социален проблем“ определи домашното насилие министърът на правосъдието Данаил Кирилов в изказването си пред парламента. Той посочи на парламентарен контрол, че ежегодно Министерството на правосъдието финансира дейности и програми за превенция на домашното насилие. С 360 000 лева министерството е подпомогнало подобни проекти през 2018 г., а през настоящата година тази сума ще нарасне до 450 000 лв.

На 26 февруари е обявен конкурсът на Министерството на правосъдието за тази година като неговите цели са осигуряване на защита и реинтеграция на пострадалите, услуги за адаптация на извършителите, превенция на домашното насилие чрез анализ на прилагането на закона. Договорите са с продължителност по 6 месеца.

„Разчитам, че ще продължи работата по промяна на законодателството с оглед на неговата адаптация към случаите на домашно насилие. Сериозно е напреднала и дейността на работната група, която подготвя промените в Закона за борба с домашното насилие. Така осъществените законодателни промени в цялост ще създадат законодателната рамка за по-ефективно противодействие на проблема“, подчерта министър Данаил Кирилов.

Той допълни, че във връзка с изпълнението на Националната програма за превенция на домашното насилие неговото ведомство е сключило договор с Фондация „Асоциация Анимус“ за ново финансиране на нова национална линия за домашното насилие.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети