Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев: БСП губи. Това означава, че хората не я припознават

Политика

Станишев: БСП губи. Това означава, че хората не я припознават

Станишев: БСП губи. Това означава, че хората не я припознават - Tribune.bg
Снимка:

В левицата се хаби прекалено много енергия във вътрешнопартийни борби, каза лидерът на ПЕС

На три поредни избори БСП губи, което означава, че гражданите не я припознават. Загубихме три вота, които можехме да спечелим. Много е лесно да критикуваш управляващите, но трябва да се дават решения. Всичко е в ръцете на БСП. За мен 2019 година беше година на пропуснати възможности. Каква ще бъде 2020 година, зависи от всички нас в БСП. Това заяви пред NOVA лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

„Тази година е много важна както за БСП, така и за България, защото в крайна сметка тя ще подготви основата за това какво ще се случи 2021, когато има два ключови избора – парламентарни и президентски. Каква основа ще положи БСП в своето поведение вътре в самата партия и навън към обществото, ще формира отношението на обществото към нея”, каза Станишев.

Според него в левицата се хаби прекалено много енергия във вътрешнопартийни борби, а сплотеността на една партия зависела от ръководството ѝ. „Силата на БСП винаги е била, че ръководството се вслушва в критики, а сега хората, които ги отправят, се демонизират. Лидерът на партията трябва да покаже, че тя може да се справи по-добре от ГЕРБ, на която ѝ се случиха куп кризи миналата година, но спечели европейските и местните избори“, каза още Станишев.

„Няма опозиция вътре в БСП. Има авторитетни хора, със собствено мнение, което понякога е критично, понякога – не, но те нямат единна платформа, с която да кажат, че отхвърлят цялата политика на ръководството“, допълни лидерът на ПЕС.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети