Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев говори преди Нинова: Резултатът е разочароващ

Политика

Станишев говори преди Нинова: Резултатът е разочароващ

Снимка:

Лидерката се скри – и от медиите, и от избирателите

След погрома на евровота – лидерката на социалистите Корнелия Нинова дори не благоволи да слезе при журналистите. Нейно изказване не се очаква преди утрешното Изпълнително бюро на партията. Преди нея се изказа лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

„Това са третите европейски избори, които се провеждат в България и искам да се обърна към избирателите на БСП. Искам да им кажа да не се отчайват. Резултатът е разочароващ за всички нас, не успяхме да победим ГЕРБ на тези избори, но това не е последната битка, която водим. Напротив, тепърва предстоят“, заяви той, цитиран от БТВ.

Според Станишев е нужен трезв анализ, евентуална оставка на Нинова обаче не пожела да коментира.

„При положение че БСП водеше в проучванията… 2017 година имаше благоприятна ситуация за БСП, но загубихме, не се направи анализ. Сега е същата ситуация, което е системен проблем. Трябва бърз и задълбочен анализ защо не сме припознати като алтернатива. Загубихме време във вътрешни разправии, нямаше единна кампания на листата. Защо сме извън парламента, пропуснахме възможност да отправяме посланията през парламента“, обясни разочароващия изборен резултат той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още