Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев и Йончева обединени в ЕС срещу Русия

Политика

Станишев и Йончева обединени в ЕС срещу Русия

Станишев и Йончева обединени в ЕС срещу Русия - Tribune.bg
Снимка:

Двамата социалисти са подкрепило резолюция срещу Москва

Изненадващо Сергей Станишев и Елена Йончева са гласували в Европейския парламент в подкрепа на резолюция срещу Русия. Традиционно социалистите се противопоставят на критики или налагането на санкции на Москва. Сега обаче председателят на ПЕС и евродепутатът Йончева са „нарушили тази традиция“.  Доказва го проверка на сайта „Клуб Z”.

Те са подкрепили резолюция относно неотдавнашните действия на Руската федерация срещу литовските съдии, прокурори и следователи, участващи в разследването на трагичните събития от 13 януари 1991 г. във Вилнюс. Тогава съветските войски атакуват телевизионната кула в столицата, след като Литва обявява независимост от СССР. Умират 14 души, а над 800 са ранени. Миналата година Москва започва наказателното производство срещу литовските прокурори, следователи и съдии , разследвали атаката.

Останалите  евродепутати от БСП не са участвали в гласуването на 28 октомври, макар че са били на заседанието в Страсбург.

Очаквано шестима от седемте евродепутати на ГЕРБ са подкрепили резолюцията, като Емил Радев не е присъствал на гласуването. Трима представители на ДПС в Страсбург също са подкрепили документа.  Представителите на ВМРО са се въздържали.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети