Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев: Корнелия Нинова създаде разделението в БСП

Политика

Станишев: Корнелия Нинова създаде разделението в БСП

Станишев: Корнелия Нинова създаде разделението в БСП - Tribune.bg
Снимка:

„Преди четири години Корнелия Нинова заяви, че трябва да бъдем единни. Сега се противопоставят органите на партията на членската маса, което разединява БСП. Това разделение кой го създаде? Лидерът.“ Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев пред БНТ.

„Направен беше неуспешен опит едно решение на подпис за насрочване на прекия избор да бъде прегласувано без дискусия. Това беше отхвърлено категорично. Този опит беше противоуставен“, каза още той.

Станишев разкритикува и предложението на Нинова на подписка за сваляне на правителството.

Националният съвет спаси БСП да не стане за посмешище и отказа да бъде гумен печат за импровизирани инициативи. Не искам БСП да излезе смешна с тази подписка. Идва летен сезон, хората все още не са се отърсили от коронакризата. Колко щяха излязат за тази подписка, попита Станишев.

Такова нещо не съм виждал на пленум, продължи той и уточни: ръководството да инициира проваляне на кворума, като вкупом излязоха от залата. Трима от кандидатите за лидер на партията имат съмнения за сформираната комисия, разкри още бившият председател на БСП.

Той категорично не се съгласи с твърдението на Нинова, че предложил кръгла маса с ГЕРБ. Станишев поясни, че е предложил да се проведе национална дискусия с браншови и синдикални организации за подкрепа на икономиката. "Водят стенограми на заседания на националния съвет", заяви Станишев.

След като правим за първи път преки избори, този избор трябва да неукорим, безспорен. Трима от четиримата кандидати оспориха действия на избирателната комисия, това трябва да смути ръководството", обясни още Станишев.

Искаме да видим БСП като алтернативна опозиция. Не може да си слаба опозиция и да се оплакваш, че не ти минават вотовете, каза още Станишев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Този е толкова противен, разделителната линия я създадоха старите свинари, пияндета и синовете на ретро комунистите.
16.06.2020 23:24 / Отговор
Иво Разделението в бсп започна още когато станишев и нинова бяха заедно във властта и нинова кради малко повече от него и така започна враждата в бсп.Сега са разделени на станишевци, и ниновци.
17.06.2020 07:15 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА В СОФИЯ СА СИМВОЛ НА ЧИ ФУТСКАТА ДЪРЖАВА, КОЯТО БЕШЕ ЗАМИСЛЕНА ДА СЕ НАПРАВИ НА МЕСТОТО НА БЪЛХАРИЯ, МНОООГО ПРЕДИ КОЛХОЗНАТА КУ РВА - ГОРБАЧОВ, ДА СЕ "РАЗБЕРЕ" С ЧИ ФУТИТЕ В МАЛТА. :) ФАНДЪКОВА - ЖИ-ВОТ-НО БЕЗМОЗЪЧНО, ПОЧВАЙ ДА ВАДИШ ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА!
ЗАТОВА И ГАДНОТО ЖИВОТНО - ИРЕЧЕК СЕ ДОМЪКНА ДА ВИ НАПИШЕ "ИСТОРИЯТА" МАЛОУМНИ, НЕБЛАГОДАРНИ ПСЕ-ТА!
17.06.2020 09:33 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети