Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев на конгреса на ПЕС: Жалко, че Корнелия не е тук, хубаво е да я познават

Политика

Станишев на конгреса на ПЕС: Жалко, че Корнелия не е тук, хубаво е да я познават

Станишев на конгреса на ПЕС: Жалко, че Корнелия не е тук, хубаво е да я познават - Tribune.bg
Снимка:

Нинова лиши Станишев от подкрепа, преизбраха го за лидер

На конгреса на европейските социалисти в Лисабон Сергей Станишев беше преизбран за лидер на ПЕС. В избора участвали 323 делегати. От тях 270 са подкрепили Станишев за трети мандат. 23 са били против, а 29 са се въздържали. Един от делегатите на конгреса е подал бяла бюлетина. В Лисабон била делегация от 10 човека от БСП, без лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Жалко, че Корнелия не е тук, защото лидерите трябва да си говорят. Тук са лидери от Финландия до Гърция, от Испания до Полша. Хубаво е да я познават". Така Станишев коментира отсъствието на лидера на БСП от конгреса.

Запитан дали БСП не влиза в тона на популистите с позициите си за Истанбулската конвенция и пакта за миграцията на ООН, Станишев предупреди, че всяка партия е съблазнена от това.

"Това поведение на Корнелия Нинова няма добро обяснение. Аз самият също нямам - защо постъпва по този начин", коментира вчера Георги Божинов пред Faktor.bg. Божинов е част от опозицията и подписката срещу политиката на Нинова.

Проф. Андрей Пантев, който също подкрепи демонстрацията срещу лидера на БСП, отговори лаконично, че в историята на БКП е имало и други случаи на политическо предателство, но отказа да уточни кои интриги в "столетницата" визира.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати