Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев на конгреса на ПЕС: Жалко, че Корнелия не е тук, хубаво е да я познават

Политика

Станишев на конгреса на ПЕС: Жалко, че Корнелия не е тук, хубаво е да я познават

Снимка:

Нинова лиши Станишев от подкрепа, преизбраха го за лидер

На конгреса на европейските социалисти в Лисабон Сергей Станишев беше преизбран за лидер на ПЕС. В избора участвали 323 делегати. От тях 270 са подкрепили Станишев за трети мандат. 23 са били против, а 29 са се въздържали. Един от делегатите на конгреса е подал бяла бюлетина. В Лисабон била делегация от 10 човека от БСП, без лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Жалко, че Корнелия не е тук, защото лидерите трябва да си говорят. Тук са лидери от Финландия до Гърция, от Испания до Полша. Хубаво е да я познават". Така Станишев коментира отсъствието на лидера на БСП от конгреса.

Запитан дали БСП не влиза в тона на популистите с позициите си за Истанбулската конвенция и пакта за миграцията на ООН, Станишев предупреди, че всяка партия е съблазнена от това.

"Това поведение на Корнелия Нинова няма добро обяснение. Аз самият също нямам - защо постъпва по този начин", коментира вчера Георги Божинов пред Faktor.bg. Божинов е част от опозицията и подписката срещу политиката на Нинова.

Проф. Андрей Пантев, който също подкрепи демонстрацията срещу лидера на БСП, отговори лаконично, че в историята на БКП е имало и други случаи на политическо предателство, но отказа да уточни кои интриги в "столетницата" визира.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

Благовещение е!

Благовещение е!

Архангел Гавраил донася благата вест на Дева Мария, че ще роди Спасителя

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив