Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев: Очаквам театралността с оставката на Нинова да продължи и на конгреса

Политика

Станишев: Очаквам театралността с оставката на Нинова да продължи и на конгреса

Снимка:

Нямало анализ на изборите, разкритикува и водената кампания

„Очаквам театралността с оставката на Корнелия Нинова да продължи и на конгреса с емоционални изказвания“. Това заяви Сергей Станишев преди началото на пленума на столетницата, на който трябва да бъде одобрен и дневният ред на конгреса следващата седмица.

Призова и за истински анализ на евровота, тъй като според него досега не е направен такъв, а БСП за втори път е загубила почти спечелени избори. 

„Важно е да се чуе на Националния съвет, да се проведе дискусия и истински анализ. Всички останали действия са следствие. Направени ли са основните изводи и способни ли сме да променим това, което ни е попречило, за да можем да спечелим следващите избори. Всичко останало е един театър“, заяви Станишев. Той посочи и че напоследък липсва диалогът между ръководството и партията.

Станишев разкритикува и водената кампания за евровота, като посочи, че посланията са били сбъркани. Роля изиграло и вътрешното разделение на партията.

Той коментира и избора на Петър Витанов да води групата на БСП в Европарламента.

„Това е продължение на поредица от политически нелогични решения, наложени от Корнелия Нинова“, заяви Станишев.

Остри критики по този повод отправи и Георги Гергов.

„След вчерашното решение за Станишев, че няма да води групата... за мен това е патология, хиперактивност... Петър Витанов е избран за ръководител на групата. Този човек не знае къде е Страсбург и Брюксел“, заяви Гергов.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още