Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев призова за обединение между БСП, „Левицата“ и други леви партии на евровота, иначе - ще бъдат бити поотделно

Политика

Станишев призова за обединение между БСП, „Левицата“ и други леви партии на евровота, иначе - ще бъдат бити поотделно

Станишев призова за обединение между БСП, Левицата и други леви партии на евровота, иначе - ще бъдат бити поотделно - Tribune.bg
Снимка:

Левицата е разделена, скарана и ще имаме много по-малко депутати, ако остане така. Единственият изход е обединение между БСП, „Левицата“ и други леви партии. Ако не направят обща листа, ще бъдат бити поотделно“, заяви в предаването „120 минути“ на бТВ лидерът на БСП и на ПЕС и евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Сергей Станишев.

„Призовавам за обединение. Само обединени можем да постигнем добро представителство на европейските избори“, апелира той.

„Това, което виждаме в БСП за съжаление е, че ръководството на БСП със самоупоение и с някакъв възторг работи за самоунищожаването на БСП, със самоубийството на БСП“, обясни той.

Той даде и примери: „Кметът на Перник Станислав Владимиров бе преизбран с 80% резултат бе отлъчен от БСП и издигна свой кандидат, който получи 3%. Европейското ниво. От години се води неогласена война с партията на Европейските социалисти. Делегацията на БСП е обявена за враг. Нинова ни обяви за послушковци, които гласуват каквото ни каже Европа. Съветниците на БСП в Столична община са обявени за „персона нон грата“, свалено е политическото доверие и предстоят наказания“, каза Станишев.

„Но не на нейния офис е залепен „кървав“ афиш с образа на Путин, заради отношението ни към войната в Украйна“, отбеляза Станишев по повод упреците на Нинова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети