Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев с най-слабо присъствие в Европейския парламент

Политика

Станишев с най-слабо присъствие в Европейския парламент

Станишев с най-слабо присъствие в Европейския парламент - Tribune.bg
Снимка:

Не е сред най-активните български представители в Брюксел

Сергей Станишев е българският евродепутат, който най-малко присъства на пленарните заседания на Европейския парламент. Това става ясно от класация, която оценява активността на всички 751 евродепутати. Данните показват, че Станишев има 58.62% присъствие в зала. Така той се нарежда на 747 място в класацията сред всички депутати в Брюксел. Преди него е Николай Бареков с 72.41% присъствие. На първо място се нарежда Петър Курумбашев с 98.26%, следван от Андрей Ковачев и Светослав Малинов, които са с 98.08% присъствие.

Станишев не е и сред най-активните. Той заема 14 позиция по този показател от общо 17-те български евродепутати. Най-активен е Ангел Джамбазки, а на последно място е Асим Адемов. По този показател евродепутатите на ГЕРБ и БСП се редуват през едно – две места. Според групите средно най-високо е участието на евродепутатите от ЕНП (92.64%), следвани от АЛДЕ (91.76%), С&Д (84.54%), Европейски консерватори и реформисти (83.91%). 

Джамбазки заема и първата позиция в категория „Речи“. На последно място е Асим Адемов, а преди него се нареждат Петър Курумбашев и Сергей Станишев. 

При категория „Доклади“ на първо място е Неджми Али, на последно Асим Адемов. Предпоследен е Сергей Станишев.

По „поименни гласувания“ на първо място е Светослав Малинов. Последен е Николай Бареков, а преди него е отново Сергей Станишев.

В категория „Декларации“ на първо място е Филиз Хюсменова, а последен е Петър Курумбашев. Станишев отново е в края на класацията, като заема 14 място по този показател.

При „писмени въпроси“ най-активна е отново Филиз Хюсменова, последен е Асим Адемов, а предпоследен Сергей Станишев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети