Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев унизен от резултата на БСП на изборите: Такова дъно не е било

Политика

Станишев унизен от резултата на БСП на изборите: Такова дъно не е било

Снимка:

В БСП се действа с един гьонсуратлък - казва се „продължаваме напред“, добави лидерът на ПЕС

В студиото на Нова телевизия Сергей Станишев призна, че се чувства унизен и ядосан от резултата на БСП на изборите.

„Така се чувстват и повечето мислещи членове на партията. Такова дъно до този момент не е било, БСП вече не е решаващ фактор и не е интересна“, посочи Станишев и допълни, че партията е била в опозиция, а е загубила над 600 000 гласа за четири години – „това е потресаващо“, допълни бившият премиер и лидер на ПЕС.

Това говори много за политическия капацитет и възможности на ръководството на партията, каза той.

„БСП е най-големият губещ на последния кръг от избори, дори по-голям губещ от ГЕРБ, които минаха пред толкова скандали - от Апартаментгейт до чекмеджетата“, добави бившия лидер на соцпартията.  „В БСП се действа с един гьонсуратлък - казва се „продължаваме напред“, но накъде продължаваме, попита Станишев. Според него проблемът е в имитацията - имитацията на политики, имитациите на опозиционност.

„Ядосан съм заради пропуснатите шансове, имахме много шансове да се спре в даден момент и да се анализира. Да се разбере какъв е проблемът", обясни Сергей Станишев и нападна лидера Корнелия Нинова, която налагала политическата линия на разединение, минала и на местно ниво и разнебитила местните структури. Да не говорим за финансовото състояние на партията, обясни Станишев.

„Показаха ни, че без нас може, но, слава богу, май не искат без нас. Слава богу и че има широк консенсус от спешни неща и приоритети, към които БСП може да се причисли. Но и тук, върху идеите и приоритетите, БСП губи монопол“, категоричен беше в позицията си Станишев. 

Той заяви, че не се съмнява в искреността на „Има такъв народ” да направят промяна, въпросът е дали знаят как да подходят политически.

Според него каквото и правителство да се направи, реформи винаги се правят и винаги има недоволни. „Много лесно се огъват под натиска, а една управляваща партия трябва да носи на критики и да отстоява позиции, ако вярва в това”, каза още Станишев.

„От ИТН искат да бъдат нови и хубави и вечно обичани. Това няма как да стане, защото какъвто и кабинет да създадат, ще бъде наречен четворната коалиция“, каза още Станишев.

„Няма да има комфорт твърде дълго“, категоричен беше той. Обясни, че се търси подкрепа и от ДПС, защото няма достатъчно гласове. „Едно правителство трудно се избира, но и още по-трудно се сваля, показва българският опит...“, заключи Станишев.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още