Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев за листата: Когато нещо се прави на инат, се получава отпор

Политика

Станишев за листата: Когато нещо се прави на инат, се получава отпор

Снимка:

Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи

„Когато нещо се прави на инат, се получава отпор. Националният съвет са хора, зрели с политическа отговорност, можехме да си спестим това, което си причинихме. Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи”. Това коментира в ефира на NOVA Сергей Станишев за подредбата на листата на БСП за евровота на въпрос дали Корнелия Нинова е била балмирана.

След 10-часови дебати, в крайна сметка листата, предложена от лидерката на социалистите, бе пренаредена и в нея намери място и Сергей Станишев. Първоначално Нинова предложи листа, в която президентът на ПЕС не присъстваше. Станишев обясни, че ако не беше станал част от листата, щеше да бъде затруднена работата му в ПЕС.

„В личен план съм безкрайно благодарен, на хората, които застанаха зад мен, никога няма да ги предам“, каза Станишев.

 „Аз участвам в тази кампания не с амбицията на всяка цена да стана евродепутат. Аз съм постигнал изключително много и почти никой няма такива постижения и в национален, и в европейски мащаб едновременно. За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”, заяви още Станишев.

Той коментира и изказването на Нинова след пленума, че това не е нейната листа и вече не носи отговорност за резултатите, като заяви, че подобно изказване е несериозно. „Политиката не значи налагане на воля. Сигурно г-жа Нинова е била под въздействието на емоции. Всеки лидер иска да носи отговорност. Ако някой гледа на тази кампания, като начин да си намери индулгенция, няма да стане", отсече той.  


Коментари (1)

твоита мама твойта мама нагла я се виж на какво мязящ бе лайно с лайно
15.04.2019 16:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема