Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев за листата: Когато нещо се прави на инат, се получава отпор

Политика

Станишев за листата: Когато нещо се прави на инат, се получава отпор

Станишев за листата: Когато нещо се прави на инат, се получава отпор - Tribune.bg
Снимка:

Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи

„Когато нещо се прави на инат, се получава отпор. Националният съвет са хора, зрели с политическа отговорност, можехме да си спестим това, което си причинихме. Никога не е имало такова напрежение в БСП при подредба на листи”. Това коментира в ефира на NOVA Сергей Станишев за подредбата на листата на БСП за евровота на въпрос дали Корнелия Нинова е била балмирана.

След 10-часови дебати, в крайна сметка листата, предложена от лидерката на социалистите, бе пренаредена и в нея намери място и Сергей Станишев. Първоначално Нинова предложи листа, в която президентът на ПЕС не присъстваше. Станишев обясни, че ако не беше станал част от листата, щеше да бъде затруднена работата му в ПЕС.

„В личен план съм безкрайно благодарен, на хората, които застанаха зад мен, никога няма да ги предам“, каза Станишев.

 „Аз участвам в тази кампания не с амбицията на всяка цена да стана евродепутат. Аз съм постигнал изключително много и почти никой няма такива постижения и в национален, и в европейски мащаб едновременно. За мен е важно, че партията ясно заяви своята европейска социалистическа привързаност към нашето семейство и иска с общи усилия да променим Европа”, заяви още Станишев.

Той коментира и изказването на Нинова след пленума, че това не е нейната листа и вече не носи отговорност за резултатите, като заяви, че подобно изказване е несериозно. „Политиката не значи налагане на воля. Сигурно г-жа Нинова е била под въздействието на емоции. Всеки лидер иска да носи отговорност. Ако някой гледа на тази кампания, като начин да си намери индулгенция, няма да стане", отсече той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

твоита мама твойта мама нагла я се виж на какво мязящ бе лайно с лайно
15.04.2019 16:53 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети