Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев: За мен е важно да работя в следващия Европарламент

Политика

Станишев: За мен е важно да работя в следващия Европарламент

Станишев: За мен е важно да работя в следващия Европарламент - Tribune.bg
Снимка:

В наш интерес е да бъдем в ЕС, заяви лидерът на ПЕС

За мен е важно да работя в следващия Европарламент, заяви лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев пред БНТ. Той обясни, че с избирането му за евродепутат ще се осигури координация между партията на ПЕС и групата ѝ в ЕП.

Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията ще заложи за социалисти, които са против Истанбулската конвенция и против Пакта за миграцията на ООН. Коментарът тя направи пред Дарик. Лидерът на ПЕС беше защитник на документа, дори заплаши собствената си партия със санкции от ПЕС, ако не приеме конвенцията.

Отношението към Истанбулска конвенция щеше да е различно, ако големите партии в България не се бяха поддали на пропаганда, заяви днес Станишев. Проблемът с насилието над жените у дома все още не е решен в българското законодателство, но е свършена донякъде, допълни той. И каза, че въпросът е решен от Конституционния съд. По думите му е в интерес на България да бъде променен Дъблинския регламент.

Европа преживява трансформация, защото светът се променя и тя търси новото си място и идентичност в него, изтъкна той и допълни, че хаосът около напускането на Великобритания от ЕС е най-добрата застраховка, че и други страни няма да я последват.

Нашият интерес като страна, средна по размери и население, е да бъдем в ЕС и да се научим най-сетне да отстояваме нашия интерес в хармония с интересите на другите, допълни Станишев.
Според него една от основните заплахи пред Европа е разрушителният национализъм, който лъже, че може да предпази народа си с изолация и огради.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети