Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Старите шефове на НСБ прекратили договора с „Армеец“ за спонсорство на залата в София

Политика

Старите шефове на НСБ прекратили договора с „Армеец“ за спонсорство на залата в София

Старите шефове на НСБ прекратили договора с Армеец за спонсорство на залата в София - Tribune.bg
Снимка:

Бившата „Арена Армеец“ е без име и спонсор в момента, защото близкият приятел на Радостин Василев, който беше сложен начело на „Национална спортна база“, не е предприел действия за преговори с нов рекламодател, потвърдиха от ММС

Във връзка с въпроси от медиите за договора за генерално спонсорство на „Арена София“, пресцентърът на Министерството на младежта и спорта уточнява следното: 

Договорът за генерално спонсорство е подновен през 2017 г. Той е сключен за срок от 6 години, с действие от 19.07.2017 г. до 19.07.2023 г., като размерът всяка година се индексира с годишния инфлационен индекс, определен от Националния статистически институт. Договорът е сключен без възможност за едностранно прекратяване. Стойността му е обект на търговска тайна, обясняват от ММС.

С анекс № 11-1506-1/02.08.2022 г. от договора и считано от 01.07.2022 г. бившият изпълнителен директор на НСБ ЕАД е позволил прекратяване на договора за генерално спонсорство по взаимно съгласие.

Ръководството на „Национална спортна база“ (НСБ) ЕАД, определено от министър Весела Лечева, встъпва в управление на дружеството от 30-и август. С писмо от изпълнителния директор на НСБ ЕАД Светослав Русинов, министър Лечева е уведомена,  че още на 02.08.2022 г. е прекратен договорът за генерално спонсорство на Многофункционалната спортна зала „Арена София“, досега по-популярна с името на доскорошния си генерален спонсор – „Арена Армеец“.

Изненадващо предишното ръководство на НСБ ЕАД в лицето на г-н Венцислав Петков и мениджърският екип не са предприели никакви действия за сключването на нов договор за генерално спонсорство на „Арена София“.  (Петков е близък приятел на бившия министър Радостин Василев – бел. ред.)

Новото ръководство започна активна работа за намирането на нов  генерален спонсор. Вече са проведени разговори с потенциални бъдещи партньори. 

„Благодаря на генералния спонсор на залата за добрата съвместна работа до момента и средствата, които в продължение на 11 години е инвестирал за развитието ѝ. Бях неприятно изненадана, че договорът е бил прекратен, като очевидно не е направен опит да бъде продължено сътрудничеството, нито да се пристъпи своевременно към намирането на нов генерален спонсор. Надявам се, че водещи компании от България ще последват световния пример и ще дадат името си за най-голямата зала у нас, като по този начин ще допринесат за развитието на българския спорт и култура“, коментира министър Весела Лечева. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети