Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Старт на търсенето: Радев започна срещите за служебен премиер

Политика

Старт на търсенето: Радев започна срещите за служебен премиер

Старт на търсенето: Радев започна срещите за служебен премиер - Tribune.bg
Снимка:

Първи на "Дондуков" 2 влезе Росен Желязков

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Държавният глава може да избира от ограничен списък. 9 са възможностите, след като вчера заместник омбудсманът Елена Чернева Маркова подаде оставка. Омбудсманът Диана Ковачева пък е избрана за съдия в Европейския съд по правата на човека. 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков, който е сред възможности кандидати за служебен премиер, от които президентът може да избира, влезе на среща с държавния глава на "Дондуков" 2.  След малко той излезе през  страничен вход, предава БНР. 

За днес са насрочени още две срещи на президента с потенциални кандидати – с управителя на БНБ Димитър Радев и с председателя на Сметната палата Димитър Главчев. 

След промените в Конституцията за служебен министър-председател държавният глава може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка, председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети