Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента за освобождаването ми

Политика

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента за освобождаването ми

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента за освобождаването ми - Tribune.bg
Снимка:

Аз съм дипломат, няма да участвам в предизборни кампании, заяви той

Аз съм дипломат, а не политик и няма да участвам в предизборни кампании. Това коментира служебният външен министър Стефан Димитров. Той заяви, че ще остане на поста си, докато президентът Румен Радев не подпише указ за освобождаването му.

Диалогът с Димитър Главчев е възстановен, посочи Димитров, цитиран от БНТ. От това ще зависят и решенията за задачите, за които е поел отговорност.

"Моята цел е да помогна за две основни неща. Първото - провеждането на честни избори в чужбина, осигуряването на условията за това и второ - осигуряването на нормална работа в МВнР. Ако преценя и видя, че това не може да се спази, аз ще съм този, който ще помоли да бъде освободен".

Министърът каза, че досега е мълчал, за да не нагнетява допълнително напрежението."Аз не съм политик, аз съм дипломат. Аз съм за случаите, в които трябва да се намира решение при възможно най-добрия начин. Очевидно са се получили някакви недоразумения в комуникацията между мен и премиера. Телефонът на един посланик е 24 часа включен, аз разполагам с три телефона, тоест това за мен не е проблем, въпросът е в комуникацията между нас".

Димитров коментира, че нападките срещу него са станали твърде лични и са надхвърлили границата на нормалното. "Аз не участвам в предизборни кампании, няма и да участвам. Цял живот съм бил в поприще, което няма нищо общо".

Министърът е категоричен, че няма никаква промяна на българската позиция по отношение на Украйна или конфликта между Израел и Иран. Каза още, че срещата с помощник-секретая на НАТО Джеймс О' Брайън никога не е била отменяна и се е състояла в присъствието на американския посланик.

"Не мисля, че някой може да ми упражни натиск да се видя с г-н О' Брайън. Срещата се проведе, един час, в много добра атмосфера, обменихме много партньорски опит са американската страна, на срещата присъстваше и посланикът на САЩ".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети