Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Цанев: Ако Борисов спечели изборите, ще го дължи на президента - лошотията му рикошира по него

Политика

Стефан Цанев: Ако Борисов спечели изборите, ще го дължи на президента - лошотията му рикошира по него

Стефан Цанев: Ако Борисов спечели изборите, ще го дължи на президента - лошотията му рикошира по него - Tribune.bg
Снимка:

„Политиците не владеят силата на словото, не са оратори, иначе ще има спечелил и без партия. Това коментира по повод политиката у нас Стефан Цанев пред „Нованюз“.

„Това е голяма беда, защото не знаят силата на словото. Не умеят да говорят. И като говорят има обратно въздействие. Трябва да си много тъп и зъл, за да не осъзнаваш доброто, което прави противника ти и да не го признаеш. А сега нашите политици говорят един срещу друг и ако им вярваме, значи всички са лоши“, подчерта писателят, поет и драматург.

„Ако Бойко Борисов спечели изборите, ще го дължи най-много на президента и неговите думи. Думите му вече удрят и рикошират по него, а не по Борисов. Както се случи с „Отровното трио“ по време на протестите. Имах чувството, че това трио е подкупено, за да провали протеста“, каза Стефан Цанев.

По отношение на коронавируса той заяви, че заразата започва да изопачава нашата същност. „Напоследък надделява личният интерес над съдбата на другите“, обясни поетът и драматург.„Никой не носи маска, защото на никой не му пука за другите. Това е много лош знак“, каза Цанев.

Свободният човек не цени свободата. Българският народ най-достойно се е държал по време на робството, родил е най-хубавите хора – възрожденците. Сега кой може да даде имот и живот за кауза, за която няма полза?“, попита риторично поетът.

„През 1990 г. това, за което винаги сме мечтали и не сме вярвали се случи. Вярата тогава беше неограничена. Не мога да забравя първите дни на демокрацията каква радост беше свободата. Всичко това обаче беше проиграно. Докато народът викаше да живее свободата, няколкостотин човека успяха да присвоят създаденото. Народът беше измамен. Голямата беда беше, че българинът се почувства изигран и обезверен“, подчерта Цанев. „Да се излезе от това състояние обаче ще стане трудно“, категоричен беше той. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати