Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Цанев: Имам респект към проф. Анастас Герджиков, ще го подкрепя за президент

Политика

Стефан Цанев: Имам респект към проф. Анастас Герджиков, ще го подкрепя за президент

Снимка:

„Подкрепям каузата на проф.Анастас Герджиков. Имам голям респект към него. Ще го подкрепя за президент“, заяви поетът и драматург Стефан Цанев пред БНР.

Цанев обяви, че с готовност би се включил в Инициативния комитет за издигането на проф. Герджиков като кандидат-президент.

Поетът говори за омразата в обществото ни, която е пагубна. Той призова политиците да внимават с езика, който използват.

„Ако някой иска да спечели, трябва да води положителна кампания, а не негативна и да напада конкурента си", каза Цанев.

„Аз бих говорил добро за противника си. Когато говориш лошо за него, ти показваш, че си същият. Това политиците не го разбират", с болка заяви поетът. И подчерта: "Езиковото образование у нас е на много ниско равнище".

Според него ключът за спасението от тази омраза е във формулата - обичайте враговете си!

„Докато не се прекрати с тази омраза, с това настръхване на всеки против всеки, ще затъваме. Защото всички мъдреци са го казали  - „когато един народ се разделя, той загива", подчерта Стефан Цанев.

Той заяви, че се очертава интересна президентска надпревара, защото и проф. Герджиков, и Румен Радев са силни фигури. Цанев очаква кампанията да е сблъсък на идеи, а не на партийни пристрастия.  


Топ новини

виж още

Актуална тема