Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев готов за третия мандат: Необходимо е политическо споразумение, ключът не е в една партия

Политика

Стефан Янев готов за третия мандат: Необходимо е политическо споразумение, ключът не е в една партия

Стефан Янев готов за третия мандат: Необходимо е политическо споразумение, ключът не е в една партия - Tribune.bg
Снимка:

„Усилията, които се правят за третия мандат са важни, защото се дава знак към българските граждани, че сме готови да решава проблеми от тяхното ежедневие. Ние от „Българския възход” ще направим нужното и ще проведем разговори, ще направим възможното, ако президентът реши да го даде на нас”, каза в кулоарите Стефан Янев.

По думите му трябва да има помирение и да се промени говоренето:

 „Най-лесното е да кажем, че отиваме на избори. Известно примирение ще трябва да има от всички, готови сме да жертваме и да търсим решения. За да има стабилно управление е нужно да има политическо споразумение, което дава основните механизми, по който този кабинет ще координира своите действия с парламента. Трябва да е ясно кой носи отговорността”, подчерта лидерът на БВ.

Той заяви, че вече има „безспорни приоритети”, на първо място той сложи мерките за справяне с инфлацията, които гарантират доходите и нормалното функциониране на бизнеса, демографията, Шенген и други.

„Те лесно могат да влязат в списък за съгласие. От там нататък нюансите и различията, могат да бъдат оставени за допълнително разглеждане напред във времето. Въпросът е да стъпим на нещо работещо и да погледнем в перспектива”, изтъкна Янев.

Той подчерта, че приоритет за 10 години напред може да бъде справяне с демографията, а за него трябва работеща икономика.

„Ако нашият фокус е върху българския бизнес и новите инвестиции, това е свързано с демографската криза”.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети