Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев и Заев: Тази трагедия ни сближава

Политика

Янев и Заев: Тази трагедия ни сближава

Янев и Заев: Тази трагедия ни сближава - Tribune.bg
Снимка:

Обмислят ден на траур в България и Северна Македония

„Днес е особен ден, който е белязан от две сериозни трагедии. Да започнем от инцидента от миналата вечер в с. Рояк, където загинаха български граждани в дом за възрастни хора. Трагедия, която и в момента се разследва, конкретика не мисля, че е необходимо да коментираме. За съжаление, в рамките на по малко от 7-8 часа, имаше нова трагедия”, започна изявлението си премиерът Стефан Янев след срещата със Зоран Заев.

„Трагедиите са общи и това, което ни докосва, което ни прави хора и съпричастни, без значение каква националност са загиналите. Единственото, което можем да направим, е да изразим нашата съпричастност и съболезнования”, посочи още Янев.

„Искам да изкажа съболезнования и на двата ни народа. В понеделник вечерта България изгуби 9 живота в старческия дом. А днес – Македония загуби млади хора и деца. Това е една страшна трагедия, която се случи с македонския автобус, който се е връщал от Истанбул за Скопие. Искам да изкажа съболезнования на българския народ от македонския народ за тяхната трагедия и да изкажа благодарност от името на македонския народ за съболезнованията от страна на българския народ”, каза от своя страна Заев.

„Болката е голяма за двата народа. В добро и лошо ние сме заедно. Ние сме първи съседи и братски народи. Всеки път трябва да си помагаме и в добро, и в лошо”, посочи македонският премиер.

И двамата премиери призоваха да се изчакат заключенията на разследващите органи.

Имаме информация по всички въпроси, но тя е част от следствието. Апелирам към професионалната етика и разбиране, трябва да има баланс за информацията, която излиза в момента, за информацията, която ще излезе от разследващите органи и за информацията, която ще получат близките на жертвите, призова Стефан Янев медиите.

Оценката на участъците и какво точно се случва по пътищата е дело на специализираните органи. Преценката на кмета на Перник е негово лично мнение. Аз не бих приел никакъв вид спекулации за състоянието на участъка от магистралата, заключи Стефан Янев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати