Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев към Петков: Не съм твой министър и не съм бил (ВИДЕО)

Политика

Стефан Янев към Петков: Не съм твой министър и не съм бил (ВИДЕО)

Стефан Янев към Петков: Не съм твой министър и не съм бил (ВИДЕО) - Tribune.bg

В разгара сме на криза, която вече сериозно размести пластовете в системата на международните отношения и е на път да промени нейната логика“, заяви във видеобръщение от фейсбук страницата си вече бившият министър на отбраната Стефан Янев. По думите му всичко това може да доведе до катастрофални последици в много отношения, както хуманитарна катастрофа, така и сериозни икономически, социални и финансови последици.

„От действията и решенията, които взимаме в момента ще зависи как ще премине България през този труден период, който я очаква. А перспективата не изглежда никак добра. Тя не е добра и защото поведението на основните политически сили в страна в момента е базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези. Вместо да се търсят работещи решения се генерират краткосрочни политически дивиденти на базата на страданията на хората“, заяви още Янев.

Бившият служебен премиер назначен от Румен Радев допълни още, че той е уверен в българските граждани, които добре се ориентирали в ситуацията. Според основното, което трябва да направи днес политическия елит е да защити националния интерес, а той е това, което гарантира, свободата и благополучието на българските граждани.

„Националният ни интерес трябва да бъде защитен и във форматите в които участваме. Те не следва да детерминират, да предопределят интересите ни. Те са единствено инструментариум и механизъм за реализирането на нашите интереси“, допълни Янев и подчерта, че не винаги решенията, които се взимат от тези формати са правилни и добри за България.

Янев подчерта, че не се чувства виновен за нищо, което е казал или направил, защото във всички свои действия се е водил от интересите на България.

Към края на видеото Стефан Янев се обърна към премиера Кирил Петков с думите:

„Уважаеми г-н министър-председател аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм бил министър на Република България и служа единствено на родината и ще продължа да го правя“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети