Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев към проф. Габровски: Готови сме на разговори за съставяне на кабинет

Политика

Стефан Янев към проф. Габровски: Готови сме на разговори за съставяне на кабинет

Стефан Янев към проф. Габровски: Готови сме на разговори за съставяне на кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски започна днес срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно събрание.

Разговорите продължават с представители от ПГ на "Български възход".

"Това е една отворена врата за диалог. Анонсът, с който реших да приема мандата, е да се промени тонът, който наблюдаваме напоследък в българската политика", каза проф. Габровски.

"В интерес на това да се направи кабинет сме готови на разговори както с вас като носител на първия мандат, така и ако той е неуспешен, ще продължим по реда. Нашето убеждение е, че България е необходимо правителство и ще направим каквото зависи от нас да има такова - разбира се, при ясни условия и правила", отговори Стефан Янев.

Проф. Габровски заяви, че страната трябва да се обедини около няколко приоритета.

По темата за борбата с корупцията и съдебната трябва да се направят много големи усилия, защото е необходимо на конституционно мнозинство, каза още Габровски. Заяви, че ГЕРБ ще бъдат кооперативни за евентуални промени в съдебната система, включително и за по-засилен контрол върху дейността на главния прокурор.

Стефан Янев посочи, че на базата на приоритети трябва да се определят правила за създаването на коалиция - как ще функционира тя.

По време на срещите проф. Габровски представя визията си за съставяне на правителство с първия мандат и търси подкрепа за такъв.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети