Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев: Надявам се партиите да реализират заявките си в интерес на гражданите

Политика

Стефан Янев: Надявам се партиите да реализират заявките си в интерес на гражданите

Стефан Янев: Надявам се партиите да реализират заявките си в интерес на гражданите - Tribune.bg
Снимка:

Това, което беше заявено по отношение необходимостта от съдебна реформа е нещо, което всички българи очакваме, посочи служебният премиер

Надявам се да се намери консенсус бъдещото правителство да е достатъчно добре представено и фокусирано върху истинските проблеми на българските граждани. Това заяви служебният премиер Стефан Янев след  първото тържествено заседание на 46-ото Народно Събрание.

Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет в един обозрим срок, тъй като това е необходимо за всички българи. От направените изказвания, декларации и визии на политическите партии чух приоритети, чух визии, които съвпадат със започнатото от служебното правителство по отношение както на ограничаване на непрозрачното харчене на публични средства, по отношение на приоритетите във важни социални области като здравеопазване, образование, по отношение на това, което служебното правителство се опитва да прави и да постави едно добро начало като отношение към бизнеса, подпомагане на бизнеса, за да може да бъде високопроизводителен, високотехнологичен и да дава висока добавена стойност“, заяви министър-председателят.

„Това, което беше заявено по отношение необходимостта от съдебна реформа е нещо, което всички българи очакваме и не случайно почти всяка година не сме изненадани от критиките в докладите, които идват от Европейската комисия в това отношение“, посочи той.

„Заявките, които бяха дадени от политическите партии, надявам се да бъдат реализирани в нужния диалог, да се намери необходимият консенсус, така че бъдещото правителство на България да бъде достатъчно добре представено и фокусирано върху истинските проблеми на българските граждани“, категоричен бе той.

Той не пожела да коментира поведението на здравния министър Стойчо Кацаров и ситуацията около „Пирогов“.

„Не мога да коментирам личности. Това, което коментираме в момента е правителството да бъде създадено на базата на приоритети, на базата на програма, на базата на това, което е важно за българските граждани и за бъдещето на България, за да има България, за да ни има и нас“, в заключение каза Стефан Янев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати