Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев назначи четирима заместник - министри на образованието и науката

Политика

Стефан Янев назначи четирима заместник - министри на образованието и науката

Стефан Янев назначи четирима заместник - министри на образованието и науката - Tribune.bg

Министър-председателят Стефан Янев назначи четирима заместник - министри на образованието и науката. Това са Мария Гайдарова, проф. Генка Петрова-Ташков, проф. д-р Нели Косева и Евгения Пеева-Кирова.

Заместник-министър Мария Гайдарова е сред първите иноватори в системата на средното образование в България. От 1998 г. насам тя ръководи ОУ „Райна Княгиня“ в Пловдив - официално признато от МОН за едно от първите иновативни училища в страната. През 2017 г. Мария Гайдарова е служебен заместник-министър на образованието и науката с ресор средно образование.

Заместник-министър Гайдарова е магистър по математика с профили по математическо осигуряване, информатика и педагогика от СУ ”Св. Климент Охридски”.

Проф. Генка Петрова-Ташкова е доктор на фармацевтичните науки и преподавател в катедра „Организация и икономика на фармацията“ в Медицински университет (МУ) – София. Била е два мандата заместник-ректор на университета по научната дейност и ръководител на катедрата, а преди това - национален консултант по организация и икономика на аптечната и дистрибуторска практика към Министерството на здравеопазването.

Проф. Петрова е създател на преподаването по фармакоикономика в България и Сърбия. Има две висши образования: по фармация от Висшия медицински институт (днес МУ) в София и по икономика и организация на труда от Висшия икономически институт (днес Университет за национално и световно стопанство) в София.

Проф. Нели Косева е главен научен секретар на БАН, доктор по химия със специалност полимери и полимерни материали. Била е научен секретар, а впоследствие и директор на Института по полимери на БАН. Съавтор е на 78 научни труда, от които 56 в реферирани и индексирани издания, също така на две авторски свидетелства, един патент и две патентни заявки. Има над 50 участия в научни форуми.

Ръководила е и е участвала в множество научноизследователски и инфраструктурни проекти, част от които финансирани с европейски средства. Носител е на наградата „Питагор“ на МОН като успешен ръководител на международни проекти.

Проф. Косева е завършила СУ „Св. Климент Охридски“ като магистър по органична и аналитична химия. Специализирала е във Вликобритания, Япония и Полша. Има бакалавърска степен по икономика, политология и социология от Харвардския университет в САЩ. Завършила е също магистратура по образователен мениджмънт в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Стефан Янев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати