Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев назначи нови двама зам.-министри в МРРБ, единият подал оставка след смъртта на дете

Политика

Стефан Янев назначи нови двама зам.-министри в МРРБ, единият подал оставка след смъртта на дете

Стефан Янев назначи нови двама зам.-министри в МРРБ, единият подал оставка след смъртта на дете - Tribune.bg
Снимка:

Със заповеди на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са назначени Иван Шишков и Валентин Граматиков, съобщиха от Министерски съвет.  

Иван Шишков е съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството от май 2021 г. до настоящия момент. Преди това дълги години е работил в общинската администрация на Община Драгоман и на Столична община, като включително е заемал длъжностите главен архитект на Община Драгоман и главен архитект на столичните райони „Триадица“ и „Банкя“. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Припомняме, че той подаде оставка в началото на тази година след смъртта на 16-годишния Людмил, убит от токов удар от шахта на оживен столичен булевард. Това се случи на 14 февруари, когато детето стъпи върху шахтата. То загина на място и впоследствие се оказа, че причината е в електрически кабел, който е захранвал близкия павилион. При многобройните проверки енергото, общината и болница "Св. Иван Рилски”, която има договор с павилиона, си прехвърляха топката. Следствието по случая все още не е приключило.

Тогава се оказа, че разрешение за свързването на павилиона към електромрежата е дадено от районната община, по-точно от главния архитект. Арх. Шишков обаче заяви, че е подал оставка по морални причини, защото усещал недоверие от страна на Столичната община към него. Обясни също, че не е подписвал документа, който дава разрешение за свързване на павилиона, а това е било направено в негово отсъствие от заместничката му.

Валентин Граматиков е дългогодишен финансов мениджър на Националния военен университет „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. В същото висше учебно заведение е бил и преподавател. Завършил е Военната академия „Георги Стойков Раковски“ в София. Притежава и образователно квалификационна степен „магистър“ по финанси от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Велико Търново.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати