Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев: Не ми е работа да проверявам дали Кирил Петков има двойно гражданство

Политика

Стефан Янев: Не ми е работа да проверявам дали Кирил Петков има двойно гражданство

Стефан Янев: Не ми е работа да проверявам дали Кирил Петков има двойно гражданство - Tribune.bg
Снимка:

Бих подкрепил партия на Асен Василев и Кирил Петков

Ситуацията с гражданството на Кирил Петков в момента е в процедура в Конституционния съд и докато той не се произнесе, каквото и да се коментира ще бъде непълно, каза по бТВ служебния премиер Стефан Янев.

„Той е бил български гражданин през цялото време. Мисля, че е направил всички законосъобразни стъпки да се откаже, да декларира това. Разбира се, аз не съм човек, който проверява всички стъпки една след друга. Не мога да кажа, проверих всичко, защото не ми е това работата, но мисля, че всичко необходимо, което е било предвидено по закон, г-н Петков е свършил, предоставил е необходимите документи. Сега ще се произнесе съдът има ли нарушение на тази процедура“, допълни той.

Янев отказа да коментира новия проект на вече бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев – „ те са нормални български граждани, които могат да правят каквото искат.

„Аз подкрепям всяка българска партия и бих подкрепил и тях, както подкрепям всички останали партии, които по законен път се явяват на избори, стремят се към парламентарно представителство и се стремят да водят парламентарен живот съгласно конституцията и законите“. 

Янев коментира още, че не е чул от президента Румен Радев да има желание за създаване на партия. Той се бил определил отдавна, още от февруари месец.

Служебният премиер посочи, че покачващата се инфлация ще бъде сред предизвикателствата пред новата власт.

По думите му този проблем няма краткосрочно решение. Той обясни, че е необходима нова стратегия в сектор „Енергетика“ и служебният кабинет ще се опита да положи нейните основи.  

Той уточни, че утре представители на Министерския съвет имат среща с големите енергопотребители, КЕВР, БНЕБ и ресорното министерство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати