Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев: Нека да оставим партиите да си свършат работата

Политика

Стефан Янев: Нека да оставим партиите да си свършат работата

Стефан Янев: Нека да оставим партиите да си свършат работата - Tribune.bg
Снимка:

Той обяви, че е започнало изтеглянето на афганистанските граждани, работили за българското посолство в Кабул

Служебният премиер Стефан Янев не отхвърли, но и не потвърди дали би участвал в състав на проектокабинет, излъчен с третия проучвателен мандат, който бе връчен днес от президента Радев на БСП.

„Нека да оставим партиите да си свършат работата. Парламентарно представените партии много добре знаят каква е тяхната отговорност, как се водят преговори и как се съставя правителство. Нека те да си свършат работата, да си намерят подходящите баланси и когато въпросът стигне да се говори с конкретика и с конкретни личности, нека те да си проведат тези разговори“, заяви той.

Янев коментира и решението на Министерски съвет България да приеме до 70 афганистански граждани, работили за българското посолство в Кабул, както и за службите на ЕС и НАТО.

„В момента имаме възможност и е започнато изтеглянето на част от тези граждани. Имаме подготвителни мероприятия. Тези мероприятия са много сложни и не е добре да се говори за тях, защото всичко стана терен, ситуацията е динамична, така че правим всичко възможно. Това е нещото, което можем да кажем. И независимо какъв тип комуникация имате, дали е през медия, публично или някой журналист директно комуникира с тях, отговорът е, че правим всичко възможно за тези хора. Приели сме такова решение. Казали сме, че това е акт на солидарност и съпричастност към това, че тези хора са работили за България и ние правим възможното. По темата не е добре да дискутираме детайли, защото ситуацията там е много динамична. Да не се получи така, че правим лоша услуга на някого на место“, обясни Стефан Янев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп