Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев от Лом: Търсим решение след наводненията. Да не спекулираме със смъртта на пилота

Политика

Стефан Янев от Лом: Търсим решение след наводненията. Да не спекулираме със смъртта на пилота

Търсим начин да подобрим състоянието в Лом", заяви служебният премиер Стефан Янев от пострадалия след наводненията град. Той допълни, че част от улиците, които са пострадали, са отговорност на кмета, други са част от Републиканската мрежа, като ще се направи опит да се окаже помощ на хората, за да се решат проблемите.

"Допълнителни средства ще бъдат отпуснати според указанията в закона", допълни още Янев и заяви, че тези, които са към АПИ, ще трябва те да се занимават с ремонта на улиците.

Янев взе отношение и по повод нереализираната пречиствателна станция и допълни, че е поставена задача от негова страна, като темата е дискутирана и при срещата му с областните управители, но проблемът не можел да се реши за няколко дни.

Служебният премиер припомни, че именно община Берковица е блокирала водните проекти, като се надява подобни практики да не се повтарят, защото заради едни, страдат всички.

Кметът на Лом Георги Гаврилов от своя страна заяви, че все още се смятат нанесените щети, като не знае конкретна сума на този етап.

На въпрос на журналисти за престрелката между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и служебния вътрешен министър Бойко Рашков, Янев не пожела да се ангажира с коментар. "Така да коментираме преразказани думи мисля, че не е редно. По отношение на това дали ще има изчегъртване и реваншизъм, мисля че съм отговорил. Да влизаме в предизборна полемика е несериозно", допълни още той.

Попитан за разследването за загиналия пилот майор Терзиев, Янев заяви, че е нормално близките да си задават въпроси. Служебния премиер разкри, че се правят две паралелни разследвания и от страна на военна прокуратура, и от страна на самите пилоти, която е чисто техническа. „Мисля, че не трябва да се спекулира, нека оставим професионалистите да работят. Всичко, което излезе като информация ще бъде показано на обществото“, допълни още Янев.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още