Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев прави партия с Комитова: Пред национална катастрофа сме, водят ни към дъното

Политика

Янев прави партия с Комитова: Пред национална катастрофа сме, водят ни към дъното

Янев прави партия с Комитова: Пред национална катастрофа сме, водят ни към дъното - Tribune.bg
Снимка:

Обществото ни е на ръба на социалния взрив, а сигурността ни е функция на добрата воля на външни фактори

Стефан Янев слага официално начало на собствения си политически проект.

Ексдепутатът от НДСВ и бивш шеф на БАБХ Пламен Моллов, бившият служебен регионален министър Виолета Комитова, Данчо Бончев, който е бивш шеф на БОП, Георги Самандов- зам.-министър на енергетиката по време на служебните правителства на Румен Радев и син на ген. Атанас Самандов от Гоце Делчев, журналистът Николай Коев са сред учредителите на новата партия на Янев. Бившият служебен премиер събра Инициативния комитет за учредяване на "Български възход" в столичен хотел.

„Правим първите стъпки за изграждането на една нова, смислена и  полезна за обществото формация, която съм уверен, че ще има важно място в политическия живот на страната. Днес заедно поставяме едно ново начало”, заяви  Стефан Янев.

По думите му това ще е политическа формация, която ще бъде близо до хората и която ще има постоянен контакт с гражданското общество.

„Правим всичко това, защото не ни оставиха друг избор, защото ясно осъзнаваме, че спасението по отделно не е решение, нито вече е възможност. Тук сме, защото утрото става все по-несигурно за нас и за децата ни. Родината ни днес е в тежко положение, изправена пред множество кризи, тя повече не може да се уповава на хора, които не са способни и не искат да погледнат реалността в очите. Обществено-политическата ни и социално-икономическа система са пред пълен крах. Обществото ни е на ръба на социалния взрив, а сигурността ни е функция на добрата воля на външни фактори. Няма повече да толерираме тази политическа некомпетентност и безотговорност, този безумен авантюризъм, който ни води към дъното, защото нека да го кажем директно ние сме на ръба на национална катастрофа, а дали не сме и пред война”, заяви той.

Бившият служебен премиер е категоричен са необходими конкретни мерки и действия , които да бъдат ефективни и да доведат до дълготрайни резултати, създавайки устойчивост и предвидимост, не хаос.

„Спешно трябва да предложим изработени решения в икономиката, в социалната сфера, вътрешната сигурност, обществения ред, отбраната и националната сигурност, външната политика, земеделието, културата, географската политика. Всички знаем, че няма система в държавата, която да функционира нормално и пълноценно в момента”, заяви още той.

Стефан Янев бе категоричен, че вторият изключително важен принцип, който следва да бъде гарантиран, е управлението на закона.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети