Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев призна за опити за натиск. Копринков вероятно е опитвал да прави някакви неща зад гърба ми

Политика

Стефан Янев призна за опити за натиск. Копринков вероятно е опитвал да прави някакви неща зад гърба ми

Стефан Янев призна за опити за натиск. Копринков вероятно е опитвал да прави някакви неща зад гърба ми - Tribune.bg
Снимка:

Секретарят на президента Николай Копринков никога не ми се е обаждал докато съм бил служебен премиер през 2021 г., заяви в предаването „Офанзива“ по Nova News председателят на „Български възход” Стефан Янев.

„Може би за тези 7 месеца сме се видели един или два пъти. Но въпросът е, че той вероятно се е опитвал зад гърба ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях. Някакви неща, които касаят въпроси за влияние при вземане на решения. Не мога да дам пример

„Там, където съм знаел и можел - съм реагирал“, категоричен беше Стефан Янев. Той заяви, че много се говори за „пътят на Копринката“, но няма нищо доказано пред съда.

Янев коментира, че е имало момент, в който колегите му в служебния кабинет са броели колко хора е уволнил, но той не помнел дали са 12 или 13.

В отговор на въпрос на водещия обаче той потвърди, че именно това са заместник-министри, върху които е имало опит за влияние.

„Там, където е имало сигнали, те са подавани към съответните институции. А аз съм реагирал от страна на морала. При съмнения, съм взимал, това, което е в моите правомощия. Не съм могъл да разследвам всичко“, поясни Янев.

Той не пожела да коментира дистанцирането на президента с оглед на по-късния избор на Радев служебен премиер да стане Гълъб Донев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети