Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев проведе среща с посланика на Държавата Израел Йорам Елрон

Политика

Стефан Янев проведе среща с посланика на Държавата Израел Йорам Елрон

Премиерът Янев отбеляза, че България и Израел са тясно свързани исторически, като днес връзките ни са силни

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Държавата Израел Йорам Елрон. В хода на разговора акцент бе поставен върху двустранните отношения, които имат здрави основи и които днес се развиват ефективно във възходяща линия - в дух на взаимно доверие, сътрудничество и приятелство.

Премиерът Янев отбеляза, че България и Израел са тясно свързани исторически, като днес връзките ни са силни и се основават на общи интереси и сътрудничество в редица области от взаимен интерес.

В рамките на срещата бяха обсъдени нови перспективи за задълбочаване на ползотворното взаимодействие на двете държави по ключови въпроси от взаимен интерес, включително по отношение на иновациите, киберсигурността и отбраната, медицината, управлението на водните ресурси и туризма. Обърнато бе специално внимание на доброто сътрудничество в сферите на образованието и културата.

Фокусът на разговора бе насочен към сериозната ескалация на насилие в Израел и палестинските територии.

Министър-председателят Стефан Янев подчерта, че военното решение не е решение и призова за прилагане на ефективен дипломатически подход. В този контекст България подкрепя всички дипломатически усилия на ниво ЕС и ООН, както и на международните партньори за деескалация на напрежението. Премиерът Янев използва възможността, за да приветства стъпките, които Израел е предприел за намаляване и предотвратяване на напрежението и за гарантиране на свободата на религия в Йерусалим.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Стефан Янев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети