Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев събира съмишленици за партия утре?

Политика

Стефан Янев събира съмишленици за партия утре?

Стефан Янев събира съмишленици за партия утре? - Tribune.bg
Снимка:

Бившият служебен премиер и бивш министър на отбраната ген. Стефан Янев събира съмишленици за учредяването на партия, съобщава  Епицентър.бг.

Рано е още за учредяването на партия, в момента се събираме хора, общуваме говорим, каза пред БНР Стефан Янев. Не сме готови още със името на партията, не сме готови и с идейния постамент, уточни той.

Малко по-късно Стефан Янев публикува, че няма да свиква учредително събрание. Ако такова решение бъде взето, то той ще го обяви официално.

„С оглед на тиражираната в публичното пространство информация, че утре, 19.03.2022 г., свиквам учредително събрание за формиране на нова политическа партия, моля да се има предвид, че това са абсолютни спекулации. Ако подобни стъпки бъдат предприети, ще го обявя лично и официално“, написа Янев.

Според Янев, ареста на бившият премиер Бойко Борисов може да се тълкува като отклоняване на вниманието. „Демонстрация на държавата, че трябва да се спазва редът, че законът е над всички. Но защо сега и защо по този начин? Явно по този начин се цели да се постигне ефект и да се отклони вниманието от наболели въпроси. Ние сме в перманентна криза". Това каза пред БНР Стефан Янев, бивш служебен премиер и доскоро министър на отбраната, по повод задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

По думите му войната е по вина и на Русия, и на Украйна, защото "двете страни не намериха начин да седнат на масата и чрез инструментариума на дипломацията да намерят решение".

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети