Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев съкращава администрацията, но за сметка на това увеличава политическия си кабинет

Политика

Стефан Янев съкращава администрацията, но за сметка на това увеличава политическия си кабинет

Стефан Янев съкращава администрацията, но за сметка на това увеличава политическия си кабинет - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на отбраната Стефан Янев съкращава държавната администрация в повереното му ведомство, но за сметка на това е решил да увеличи политическия си кабинет, става ясно от проект на устройствения правилник на министерството.

„В подписаното Споразумение за съвместно управление на Република България в период 2021 г. – 2025 г. е договорено в политическия кабинет към всеки министър, да бъдат назначени съветници по предложение на мандатоносителя и всеки от Коалиционните партньори. Към момента в Политическия кабинет към министъра на отбраната са разкрити 9 щатни бройки, определени с Устройствения правилник на МО, в т.ч. заместник-министри, началник на политическия кабинет и парламентарен секретар, както и съветниците към него.

С цел обезпечаване на поетия ангажимент се налага разкриване на допълнителни щатни бройки към политическия кабинет, които следва да се осигурят от трайно незаетите длъжности в администрацията на министерството“, се посочва на страницата на Министерски съвет.

Припомняме, че финансовия министър Асен Василев даде заявка, че до края на 2022г. правителството ще намали държавната администрация. Това очевидно не касае политическите кабинети на министрите, обаче, защото към момента премиерът Петков има 17 съветници, а Калина Константинова е с екип от 12 души.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети