Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев видя в приоритетите на Пламен Николов повторение на свършеното от служебното правителство

Политика

Стефан Янев видя в приоритетите на Пламен Николов повторение на свършеното от служебното правителство

Снимка:

„Приоритетите, които чухме вчера от кандидата за премиер, на практика и до голяма степен повтарят включително и свършеното от служебното правителство“, заяви пред журналисти в с. Гела служебния премиер Стефан Янев. 

Според него и по отношение на подготовката за бъдеща вълна при неблагоприятно развитие на ковид кризата, и относно плана за възстановяване, нещата са до голяма степен свършени. От тук нататък могат само да бъдат продължени, заяви той. 

Той посочи като пример и другия приоритет, свързан с пенсиите.

В четвъртък ние приехме предложение за промяна на държавния бюджет, който включва и бюджета на НОИ, така че в това отношение, в голяма степен, основата е положена, коментира Янев.

Според него ситуацията е нетипична и личността на кандидата за премиер е много важна. Той допълни, че не познава кандидата на ИТН за премиер Пламен Николов, пожелава му успех и „да има качества и нерви, да бъде в състояние да води“.

Според него консенсуса в личността на премиера ще предопредели до каква степен това правителство ще бъде ефективно и с един достатъчно дълъг хоризонт, за да направи необходимите реформи.

Служебният премиер прогнозира, че ако това не се случи, алтернативата е някакъв вид криза - задълбочаване на политическата, а може би и поява на междуинституционална криза.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още