Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев за Кирил Петков: Прави внушения, че имам готова партия, нека поработи по речника си (ВИДЕО)

Политика

Стефан Янев за Кирил Петков: Прави внушения, че имам готова партия, нека поработи по речника си (ВИДЕО)

Стефан Янев за Кирил Петков: Прави внушения, че имам готова партия, нека поработи по речника си (ВИДЕО) - Tribune.bg

„Аз не чувствам като грешката на правителството, но коментираме думите на Петков - човекът, който прави внушения, че имам готова партия, а то не е така. Той направи грешка по отношение на познаване  на функционирането на държавата, защото той не може да ме уволни, аз бях освободен от Народното събрание. Нека поработи по речника си. Нещо бърка какво точно управлява“, каза пред бТВ Стефан Янев- бивш служебен премиер и бивш министър на отбраната.

„Исках да чуя аргументите и дебата в пленарната зала“, каза той в обяснение защо не се е оттеглил сам.

Янев разбрал, че ще бъде уволнен миналия уикенд с текстово съобщение на Петков. 

„Заради една дума да искаш оставката на министър не е сериозно“, поясни той. „Ще участвам в партия само с подходящите хора без вождизъм“, каза бившият военен министър.

„Моето скромно разбиране е, че партия се прави от хора, когато едни хора търсят политическо представителство, когато едни хора търсят единомислие в тяхната визия за развитие на държавата като начин за решаване на определени проблеми, те се събират и правят партия. Ако аз успея да намеря такива хора да се включат в този процес, може би бих участвал в такава партия, но нека да не говорим с „аз“, а да говорим за „ние“, когато се стигне до този момент“, коментира Янев.

По думите му в политическия проект „тези хора преди всичко трябва да обичат България“.

Това, което съм казвал, преди всичко да бъдат българофили, защото напоследък една от разделителните линии в обществото е на базата на фили и фоби“, каза Янев. Според него вероятно има вече съществуващи партии, с които споделят отчасти общи виждания, но нямат нужната представителност. Той обаче отказа да коментира къде ще се позиционира една нова партия с негово участие в политическия спектър.

Янев заяви, че не е имало конфликт с премиера, но има дълбоко неразбиране кой е националния интерес и как той да бъде защитен.

„Това, когато аз го обяснявах с думата „операция, цитирах Путин и идеята ми беше да намекна на нашите родни войнолюбци, че Путин оставя вратичка за дипломацията. Смятам, че българската територия не е пряко застрашена от военни действия, но икономическата и социалната ни система ще бъде подложена на удари, за които трябва да сме готови“, каза бившият министър. Той попита къде ще бъдем на масата на преговори, когато войната свърши.

„Няколко дни преди да бъде освободен, поставих въпроса за компенсации пред американците за закъснението на изтребителите. Съвпадение предполагам“, обясни бившият министър.

„Не съм сигурен дали Радев има квота в кабинета Петков-нека той обясни, ако сметне за добре. Аз бях повикан от Кирил Петков в правителството“, разкри Стефан Янев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети