Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стефан Янев заварил хаос, разровил и намерил още хаос

Политика

Стефан Янев заварил хаос, разровил и намерил още хаос

Стефан Янев заварил хаос, разровил и намерил още хаос - Tribune.bg
Снимка:

Служебният кабинет преполови мандата си и отчете действията си дотук

„Това, което заварих беше хаос. Колкото повече работим и се заравяме в проблемите на секторите, намираме повече от хаос, намираме по-скоро един системен безпорядък и липса на правила“. Това заяви назначеният за премиер Стефан Янев малко повече от месец след встъпването си в длъжност.

„Демонстрациите на гражданите показаха зрялост на демократичния процес в България, но показаха и стремеж за промяна. Служебното правителство демонстрира кураж да представи реалистичната картина“, самопохвали се той.

Според него завареното в институциите е „корупция, облечена в законосъобразност“.

„Действително: накъдето и да се обърнем, е блато“, заяви и вицепремиерът Бойко Рашков, използвайки определението на България, дадено от Румен Радев.

„Задават се честни избори за всички български граждани. За това уродливо управление в нашата страна, МВР няма вина. Броят се на едната ръка на пръстите тези, които са освободени, един от тях е главният секретар. Някои по тяхно желание бяха преназначени към други служби“, отбеляза Рашков, който практически за под месец смени повечето водещи служители в системата на МВР. Той отново обвини полицаите, че за извършили насилие над протестиращи миналото лято.

Рашков заяви, че е имало случаи на подслушвани и следени протестиращи и опозиционни политици, но повече информация щял да даде пред специализирана комисия в следващото Народно събрание.

„На предходните избори преди тези на 4 април, в МВР са осъществени няколко разследвания за продажба на гласове. Не са разкрити престъпления от управляващата партия, имаме няколко дела, които се отнасят за продажба на гласове от други партии. В една служба от МВР, в която извършваме проверка, са открити лозунги на ГЕРБ. И една професионална лексика се установи, че на техните клавиатури като компютърни конфигурации нямат думите ГЕРБ, ДПС или Б.Б. На фона на лозунга „работа, работа, работа“..., вие сте достатъчно интелигенти…, добави Рашков.

Служебният министър на икономиката Кирил Петков също се самопохвали – той съобщи, че кани „Гугъл“ и „Амазон“ за първи път в България.

„Наближава с бърза скорост инициативата „Три морета“. Работим с много сериозен екип да поканим големи компании като „Гугъл“ и „Амазон“ да дойдат в България. Отделно работим с българския бизнес да поканят своите партньори от 12-те страни, които са включени в инициативата. Това събитие да не бъде просто снимки и първи запознанства, а да докара реални сделки за българските компании“, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети