Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стела Балтова: Всички концесии са под мониторинг

Политика

Стела Балтова: Всички концесии са под мониторинг

Стела Балтова: Всички концесии са под мониторинг - Tribune.bg
Снимка:

Служебният кабинет подготвял и нов пакет от мерки

Възложени са проверки на всички обществени поръчки в периода 4 май 2017 г. до 12 май 2021 г. Ако бъдат открити нарушения, ще бъдат обсъдени, заяви служебният министър на туризма Стела Балтова, която представи пред медиите днес приоритети и екипа си.

Относно прогнозата ѝ за сезона, Балтова посочи, че очаква не повече от 100% ръст спрямо 2020 г. и не повече от 50 на сто спад спрямо 2019 година.

Мисията, която си поставяме е възстановяване на жизнеспособността на туристическия сектор, връщане на държавността и плавен преход към 46-ия парламент, каза още Балтова. Тя добави, че е важно да бъдат чути притесненията на бранша, но и да се гарантира здравето на туристите.

Министърът съобщи, че приоритетите са подобряване на политиките за регулиране на туристическия пазар и за администриране на туристическата дейност при запазване здравето на гостите и работещите в сектора. Това ще бъде постигнато с реализирането на 4 цели, а именно като страната ни бъде представена като сигурна и гостоприемни дестинация.

Вторият ни приоритет е развитие на туристическата реклама на страната. За целта МТ ще се насочи към 18 целеви пазари посредством дигитални маркетингови активности и провеждане на рекламна кампания с нулев бюджет.

Балтова поставя пред себе си и активната съвместна работа с българските задгранични представителства.

От думите ѝ стана ясно, че Министерство на туризма протяга ръка към екскурзоводите. В най-кратък срок започваме преговори с концесионерите за предоговаряне на договорите, съобщи още министърът. Тя ще започне преговори за намаляване на цените на чадърите и шезлонгите на плажовете.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати