Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стево Пендаровски хвали Радев: Не ни обижда, той е човек, който е сериозен, стабилен

Политика

Стево Пендаровски хвали Радев: Не ни обижда, той е човек, който е сериозен, стабилен

Стево Пендаровски хвали Радев: Не ни обижда, той е човек, който е сериозен, стабилен - Tribune.bg
Снимка:

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски се изказа ласкаво по адрес на българския си колега Румен Радев. По думите му, „едно е безспорно, президентът Радев говори със съвсем различна риторика... и се опитва да говори с нас културно“, предава скопското издание „Независен“, цитирано от „Агенция Фокус“.

„Мога да заключа от срещата си с Радев и от предходните си контакти с него, че едно е безспорно - президентът Радев говори с напълно различен тон от своите предшественици в българското правителство, министъра на отбраната, министъра на външните работи, опитва се да успокои топката и да говори с нас културно. Той се придържа към основните български искания, но не ни обижда и това вече говори, че той е човек, който е сериозен, стабилен и не възнамерява да печели политически точки, като оскърбява един от съседите“, заяви държавният глава на Северна Македония.

Пендаровски каза, че няма да навлиза в детайли за срещата с Радев, защото политическата ситуация е сложна и в момента президентът е единственият с политически правомощия, но не може един човек да решава.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати