Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стоилов: Никой не бива да си позволява манипулиране на системата за разпределение на делата

Политика

Стоилов: Никой не бива да си позволява манипулиране на системата за разпределение на делата

Стоилов: Никой не бива да си позволява манипулиране на системата за разпределение на делата - Tribune.bg
Снимка:

„Никой не бива да си позволява заобикаляне или манипулиране на системата за случайно разпределение на делата, по този въпрос съм категоричен“. Това каза служебният министър Янаки Стоилов пред БНТ.

Според него е важно ВСС да разгледа тези въпроси по отношение на цялата съдебна система.

„Ако съдиите като цяло и специално съдийската колегия във ВВС подходят непредубедено и сериозно към въпроса, те могат дадат доказателства за избор или предложение, което отговаря на изискванията за висок професионализъм, опит и почтеност. В този смисъл смятам, че нито прокурорите по отделно, нито съдиите по отделно могат да наложат решение, и затова е много важно, тези на които принадлежи инициативата да покажат такива високи стандарти“, допълни още Янаки Стоилов.

Според служебния министър на правосъдието усилия трябва да бъдат положени, и не трябва да се разчита, че блокирането на процеса е някакво решение.

„Не се стремя да доминирам, да налагам решения на съдебната власт, а да се осъществи избор, който би се приел от обществото, като убедителен и полезен за реформирането на съдебната система“, поясни още той.

Стоилов заяви също така, че се надява БСП да не участва с различни кандидати в президентските избори.

„Надявам се, че партията ще влезне в изборната кампания и за президентските и за парламентарните избори с политически ангажименти и послания, които до доведат до положителна промяна в България“, допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети