Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стоилов: Отцепниците от БСП в парламента готвят нов политически проект

Политика

Стоилов: Отцепниците от БСП в парламента готвят нов политически проект

Стоилов: Отцепниците от БСП в парламента готвят нов политически проект - Tribune.bg
Снимка:

Без съмнение отцепниците от БСП в парламента готвят нов политически проект, заяви пред БНТ депутатът от БСП Янаки Стоилов. Той изрази надежда, че няма да има други отцепили се народни представители от ПГ на „БСП за България“.

„Убеден съм, че голямата част от членовете на БСП и симпатизантите на партията не одобряват тези действия. Има една граница, която не трябва да се прекрачва, особено за тези, които казват, че остават в партията, но напускат групата. По-логично е да отстъпят своите места на други хора от листата, които ще попълнят представителството на тази партия“, каза Стоилов.

„Ако зависеше от мен, щях да назнача Сергей Станишев за член на Националния съвет на БСП, но има избори. Отношенията между БСП и ПЕС стоят по същия начин. ПЕС пропусна да консолидира хората, които са ощетени от кризата и те вече стават част от крайно десни формации“, каза още той.

„Партията на Слави Трифонов все още не е партия, въпреки че е регистрирана. Явно около кампанията ще покаже някаква дейност. Големият проблем с ДПС е, че винаги има силен импулс в невидимата част на политиката. Аз не искам да изключвам никого“, отговори Стоилов на въпрос - дали БСП може да се коалира с ДПС или с партията на Слави Трифонов.

Той коментира и COVID кризата. Депутатът призова да "бъдат изравнени държавните, общинските и частни болници, всяка многопрофилна болница да има отделение за интензивно лечение, всяка болница да приема пациенти, а не повторно да се взимат пари и от Здравната каса, и от хората, които се лекуват“.

„Необходими са радикални стъпки. Ние имаме една реформа, която вместо да подобрява нещата, в известна степен ги влошава“, каза социалистът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Пинокио и пролетариите Това е супер!Така в ляво ще има още ъгли за изправяне!Дясното е важно,а не комплотаджиите и конспиратори от ляво!
24.10.2020 14:22 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети