Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стою Стоев/ПП-ДБ: Имам предложения за конституционни промени

Политика

Стою Стоев/ПП-ДБ: Имам предложения за конституционни промени

Стою Стоев/ПП-ДБ: Имам предложения за конституционни промени - Tribune.bg
Снимка:

„4 години съм работил преди да бъда избран за Народен представител, като преди това бях адвокат в кантората на моя баща. Това, че съм бил в кантората на един опитен адвокат ми е дало възможност да се занимавам с интересни дела.“ Това заяви новоизбраният за председател на правна комисия Стою Стоев от ПП-ДБ пред БТВ. Запитан какви са те, той посочи дело за отчуждаване на имот, което загубил заради решение на Народното събрание.

Стою Стоев е уверен, че след като участвал в закриването на спецсъда и спецпрокуратурата ще се справи и с отговорната задача да оглавява комисията по правни въпроси.

Запитан за връзката на баща му с хотела станал известен като „подпорна стена“, както и за времето докато е бил шеф на Агенцията по приватизация, Стою Стоев заяви: Това, че е бил съдружник с тези лица в една фирма, не го прави свързан с тях в другата фирма. Видно и от Търговския регистър моят баща няма общо с този хотел.  

Затова как е бил предложен за този пост, Стою Стоев заяви, че е имало задълбочена дискусия, като всички стояли зад неговата номинация, което му дава и увереност. До неговото име се стигнало във формат – парламентарна група. Христо Иванов не бил избран, защото е зает като лидер на ДБ, защото председателят на правна комисия имал много работа и Стоев не е на мнение, че Иванов може да се справи. Запитан за Надежда Йорданова, депутатът от ПП заяви, че тя познавала неговата работа и така той е сигурен, че ще се справи. „В основната си част председателят на тази комисия е административна функция. Надежда Йорданова е важно лице в ДБ, тя има да защитава законопроекти“, каза Стоев и подчерта, че всички 64 народни представители са го защитили.

Запитан дали познава главният прокурор Иван Гешев, Стоев заяви, че отношенията им са били служебни и за първи път са се запознали в предходния парламент.

По повод конституционните промени от ПП-ДБ вече имали написан такъв текст и в предстоящата седмица ще ги обсъдят с останалите политически сили. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Стою Стоев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети