Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Столичен общински съвет с поредно заседание, за да си избере председател (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

Политика

Столичен общински съвет с поредно заседание, за да си избере председател (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

Столичен общински съвет с поредно заседание, за да си избере председател (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Столичният общински съвет ще направи седми опит за избор на председател. Вече повече от два месеца работата на местния парламент е блокирана.

В търсене на изход от кризата се проведоха серия от разговори между част от партиите в Общинския съвет. В тях участваха представители на ПП-ДБ, „Спаси София", БСП и „Синя София“. Стана ясно и, че вариантът за ротационен председател не е възможен.

Заради наработещия Общински съвет, без решение остават важни въпроси като план-сметката за чистотата, проекта за бюджет на София за 2024 година, както и кандидатстването за проекти с европейско финансиране.

Преди дни се проведе и работна среща между кметът Васил Терзиев и общински съветници от всички групи, на която Терзиев си тръгна, тъй като не му харесаха въпроси. Малко по-късно се оплака, че не искал обсъждането да бъде публично и да се излъчва онлайн, самият той забранил. От ГЕРБ-СДС обявиха, че бюджетът и неговото обсъждане не може да става при закрити врата и излъчваха началото. Терзиев пък напусна заседанието и не пожела да отговори на нито един въпрос.  

От 14:00 часа пред Столична община пък ще се проведе протест. Той е за дойстойно заплащане на работещите в общинските културни институти. 

След повече от два часа разговори и гласуване общинските съветници не успяха да си изберат председател при първо гласуване. Новоизлъченият кандидат на ПП-ДБ и „Спаси София“ Цветомир Петров събра едва 23 гласа, като той отива на втори тур заедно с Диана Тонова от БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети