Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Стотици български семейства от чужбина се обърнаха към нас с желание да се върнат

Политика

Борисов: Стотици български семейства от чужбина се обърнаха към нас с желание да се върнат

Снимка:

Премиерът се срещна с Асоциацията на българските училища в чужбина

„Благодаря за патриотизма и за усилията, които полагате. Вие сте будители“. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към участниците в Годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която се провежда в град Пловдив.

Премиерът акцентира върху усилията на правителството, така че да се върнат в България повече български семейства, живеещи в чужбина и подчерта огромното значение на съвместната работа с Асоциацията на българските училища в чужбина.

„Направили сме връзка, за да може да централизираме усилията на ниво министерства“, изтъкна премиерът Борисов.

По думите му обратната миграция се случва, когато се осигурят по-добри условия за живот, но и се създадат условия, така че да бъдат подготвени децата на семействата, които искат да се върнат в България.

„Стотици семейства се обърнаха към нас с желание да се върнат“, посочи министър-председателят.

„Вече работим в синхрон и съм убеден, че ще постигнем повече резултати“, обърна се премиерът Борисов към представителите на българските училища в чужбина.

Министър-председателят добави, че в бюджета за догодина ще бъдат отделени 2 млн. лв., с които допълнително да бъдат подкрепени настоящите усилия.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза сериозната подкрепа на правителството за сферата на образованието и напомни, че са осигурени 700 милиона лева за ремонти на близо 1000 училища в страната.  


Коментари (3)

Връщане И защо трябва да питат тази.мутра за връщането си. Да опаковат багажа и са добре дошли в родината.
27.07.2019 15:40 / Отговор
Уфи Не
28.07.2019 06:54 / Отговор
инж.Хриктина Анастасова Сбиркова Канавос БОРИСОВ БЪЛГАРИТЕ ОТ ЧУЖБИНА ТИ КАЗВАТ , ЧЕ СИ НЕКАДЪРЕН ДА ИМ ПОДСИГЕРИШ РАБОТА В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СЕ ВЪРНАТ!!!!
ТИ С КАКВИ ОЧИ ОТИДЕ НА ТАЗИ СРЕЩА, СЛЕД КАТА В БЪЛГАРИЯ ГИ ЧАКА ГЛАДНА СМЪРТ , ПОРАДИ "ДОБРОТО " УПРАВЛИНИЕ НА КАБИНЕТА ТИ В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НАРЕЧЕН ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ В ТОВА ЧИСЛО НА ЦЕЛИЯ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ!
ДА ТЕ СА БУДИТЕЛИ ПРАВ СИ. НО ТИ СИ ТЕХЕН УБИЕЦ И СИ ГИ ПРОГОНИЛ ОТ РОДИНАТА!
28.07.2019 15:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още