Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стоян Михалев сменя Христо Иванов в парламента

Политика

Стоян Михалев сменя Христо Иванов в парламента

Стоян Михалев сменя Христо Иванов в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Стоян Михалев от ДСБ става отново депутат, този път на мястото на Христо Иванов, който напусна парламента и беше освободен по негово желание с 225 гласа "за".

Михалев е първата резерва на ПП-ДБ, останала под прага да влезе от 24 МИР в столицата. От избирателния район коалицията има за свои представители петима депутати заедно с Михалев - Лена Бориславова, Петър Кьосев, Йордан Терзийски, както и Мартин Димитров, който единствен размества листата с преференции.

52-годишният музикант и продуцент, станал известен с група "Киора" и хита "Вярвам в теб" и композирал за Ирина Флорин песента "Цвят лилав", е сред учредителите на ДСБ и член на ръководството на партията. Той е бил народен представител вече в няколко парламента от 45-ия насам, когато влезе от листата на "Демократична България" във Варна.

Завършил е международни отношения в НБУ. От партията му посочват, че той е основен инициатор и организатор на протестите против построяването на АЕЦ "Белене" през 2011 г., както и активен участник и публичен защитник на гражданската инициатива за демонтирането на Паметника на Съветската армия.

Във визитката му от партийния сайт на ДСБ пишат, че през годините Михалев е доказал силната си мотивация лично и пряко да участва в процесите, които ще доведат до възстановяването на върховенството на закона и превръщането на страната ни в една съвременна европейска държава, в която гражданите съжителстват в културна и правова среда, базирана на европейските цивилизационни ценности.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети парламент
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати