Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стоян Мирчев: Единственото, което интересуваше новите партии, е Изборният кодекс

Политика

Стоян Мирчев: Единственото, което интересуваше новите партии, е Изборният кодекс

Снимка:

Дано избирателите си дадат сметка, че част от т.нар. „партии на промяната“ не са партии на промяната, каза депутатът от БСП

„Решението беше трудно, защото то е за българските граждани. Ние сме отговорна партия“. Това каза пред БНР Стоян Мирчев, член на Изпълнителното бюро на БСП и депутат. Вчера БСП реши,ч е ще върне мандата за съставяне на правителство, който Румен Радев ще връчи на 5 май.

„България показа, че иска промяна и се надява на тази промяна. За съжаление тези избори не успяха да произведат точно тази промяна, затова трябва да идем на нови избори. А и в парламента нямаше желание за промяна. Единственото, което интересуваше новите партии, е Изборният кодекс. Те имат вътре в себе си противоречия и това явно даде отражение в разговорите между партиите. Разговорът в този парламент за това дали можем да направим промяна не се състоя“, каза той.

„Ако бяхме приели мандата и бяхме опитали да съставим правителство, щеше да дадем още седмица на този парламент, а той е неспособен да произведе политики“, обясни Мирчев.

„Дано избирателите си дадат сметка, че част от т.нар. „партии на промяната“ не са партии на промяната. Голяма част от тези лица са част от статуквото… България е в специфична ситуация, на прага сме да влезем в тежка политическа криза. Трябва бързо да се вземат решения“, допълни той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още