Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Стойчев: Твърдението на Нинова, че БСП е алтернатива на управлението, показва безочието на социалистите

Политика

Стойчев: Твърдението на Нинова, че БСП е алтернатива на управлението, показва безочието на социалистите

Стойчев: Твърдението на Нинова, че БСП е алтернатива на управлението, показва безочието на социалистите - Tribune.bg
Снимка:

Управлението на червените винаги е свързвано с корупцията и с навлизането на мафията в държавните структури

БСП не е алтернатива на сегашното управление – това заяви политологът Стойчо Стойчев по повод изказването на лидера на БСП по време на конгреса на партията. По думите му твърденията на Нинова са политическо и личностно безочие предвид това, че социалистите са основните виновници за ситуацията в България в момента.

„Алтернатива винаги има, но БСП не може да бъде тази алтернатива, защото те са до голяма част виновни за ситуацията, в която се намира България до момента и са абсолютно неразривна част от статуквото. Да не забравяме, че благодарение на управлението на Тройната коалиция обществото до такава степен стана чувствително на темите корупция и организирана престъпност, че гарантира размазващата изборна победа на ГЕРБ през 2009г. И всъщност, ако някой трябва да бъде изваден виновен за това, че ГЕРБ са на власт, това е именно БСП и правителството с министър-председател Сергей Станишев. Когато си се провалил в управлението, и то точно в тези сфери, е малко проява не безочие, не само политическо, но и личностно, да претендираш сега и да бъдеш коректив точно по отношение на корупцията и организираната престъпност. Винаги когато БСП през последните 30 години е управлявала, управленията ѝ са били свързани точно с корупцията и с навлизането на мафията в държавните структури. Като се започне още от ранните 90-те години до последния кабинет на Сергей Станишев“, заяви Стойчев пред ТВ Европа.

Лидерката на БСП се противопоставя и на общите политики на ЕС, заяви политологът по повод предстоящите евроизбори.

„В последните две години Корнелия Нинова залитна в една евроскептична риторика и до голяма степен се противопоставя на общите политики в ЕС. Хората около нея споделят подобен тип нагласи, така че малко би било контрапункт точно тези хора да претендират да оглавяват евролиста. Все пак в ЕС трябва да бъдат изпратени хора, които споделят някакви принципи за европейска интеграция и биха работили за адекватна позиция на България точно в тези процеси“, коментира той.

Според експерта, ако Сергей Станишев не бъде водач на листата на БСП за евровота, това означава снемане на политическо доверие от него, което би се разтълкувало като недобър знак.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети